Titel

            HOME                NIEUWS                BOEKEN                 OVER DE AUTEUR               CURSIEFJES             CONTACT             LINKS              Face     Twit     YT 


WIE IS MARC ACKEIN ?


Marc Ackein is de spilfiguur in de boeken van Bert Bergs.

Ackein Uit  'Het duivelse recept' leren we dat hij is geboren in 1978. Na zijn middelbare studies behaalde hij een graduaat in de journalistiek. Hij is een eeuwige vrijgezel en woont in een dakstudio in de nabijheid van Portus Ganda in Gent. Hij doet altijd zijn ochtendloopje op de kaaien in de buurt (Voorhoutskaai, Lousbergkaai, Visserij). Hij ontbijt af en toe in een koffiehuis. Als hij het ontbijt thuis neemt, dan bestaat dat meestal uit cornflakes zoals we kunnen lezen in 'Cirkel Twaalf'.  Verder leren we uit dit boek dat Marc Ackein een moeder en een zuster heeft, die in Antwerpen wonen. Zijn lievelingsdranken zijn rode wijn en Blonde Leffe.

Professioneel is
Marc Ackein freelance onderzoeksjournalist, die kopij levert aan diverse kwaliteitskranten en dito weekbladen. Hij wordt in de verschillende redacties sterk geapprecieerd omdat hij geen oppervlakkig geruchtmakende verhaaltjes aflevert zoals deze die verschijnen in de meeste bladen, maar goed onderbouwde bijdragen, die de kritische lezer met de neus op de feiten drukt en niet met twijfels of vragen achterlaat. Hij wordt dan ook navenant goed betaald.
 
Als hij in een zaak betrokken geraakt, onderzoekt hij dat op zijn eigenwijze gedreven manier. Hij
kijkt niet op een euro om geld uit te geven om te weten te komen wat hij wilt weten. Wel vergeet hij meestal de opdrachtgever op de hoogte te brengen van de evolutie in het onderzoek., wart soms wat wrevel veroorzaakt.

In 'Het Pi-algoritme' verschijnt voor het eerst zijn lesbische zuster Mia en zijn moeder Yvonne Vandamme, die allebei in Antwerpen wonen. Mia speelt een belangrijke rol in het verhaal omdat de vader van haar partner (Gina Coorevits) is verdwenen.

In '30 dagen' wordt zijn overleden vader, Maurice, eventjes aangehaald.  
In dit verhaal ontmoet Marc een vroegere vriendin, Sara Vits, waarop hij verliefd wordt. Zij is op dit moment adjunct-hoofdinspecteur bij de politie en werkt toevallig aan de moordzaak waarmee Marc bezig is, wat toch wat wantrouwen opwekt.

Uit 'Coke in voorraad' leren we dat Marc Ackein en Sara Vits samenwonen. Het is geen gemakkelijke opgave: hij als eigenzinnige onderzoeksjournalist en zij als hoofdinspecteur in de sectie geweld van de lokale politie die dikwijls elkaar bij een onderzoek voor de voeten lopen.

De volgende boeken zullen ongetwijfeld nog meer vrijgeven omtrent Marc Ackein. en Sara Vits.


silh