Titel

            HOME                NIEUWS                BOEKEN                 OVER DE AUTEUR               CURSIEFJES             CONTACT             LINKS              Face     Twit     YT 
BOEKEN

Verschijnt in 2019
30 DAGEN
Volledig herwerkte versie

Verschenen in 2018
KOPIEKAT

Verschijnt bij aquaZZ
www.aquazz.com

In de Vinderhoutse bossen wordt het naakte lichaam ontdekt van een blond meisje. Ze is gewurgd en vaginaal gemutileerd. Iets verderop ligt een doodgeschoten man in een greppel. Het wordt een hele klus voor hoofdinspecteur Sara Vits en haar team. Het vermoorde meisje is een universiteitsstudente die op kamers verblijft in Gent. Tijdens de speurtocht naar de moordenaar wordt een tweede meisje, eveneens een studente, op dezelfde manier vermoord. Op haar naakte lichaam vindt men een aanwijzing: “KOPIEKAT”. Dan smijt Sara zich op een onopgeloste moord die vanonder het stof wordt werd gehaald.
Ondertussen is Marc Ackein, freelance journalist en partner van Sara, financieel gesjoemel op het spoor in een Gentse cement- en betonfabriek, eigendom van Gérard Laporte. Met de hulp van een hooggeplaatste EU-ambtenaar zou hij miljoenen hebben opgestreken. Twee van Laportes kinderen hebben een lucratief baantje in het bedrijf.  De oudste zoon baat een nachtclub uit. Marc Ackein die per toeval in dat etablissement verzeilt, komt daar iets te weten over de eerste moord. Fraude- en moordonderzoek doorkruisen elkaar. Uiteindelijk komt de hele familie Laporte in het vizier. Wie deed wat?
Verschenen in oktober 2016
Coke in voorraad
coke
Is verschenen bij
Eigenboekuitgeven.com
De Belg Alex Dupuis smokkelt drugs vanuit Gran Canaria. Zijn jacht met een grote lading cocaďne aan boord wordt gestolen. Wanneer hij ontdekt dat zijn vriendin Dalva daarbij betrokken is, vermoordt hij haar. Omdat hij ook twee acolieten van de lokale maffia heeft neergelegd, vlucht hij naar België. In Gent tracht hij zijn zaakjes verder te zetten met de hulp van Ad de Graaf, een lokale drugbaron. Maar daar is een ware drugsoorlog losgebarsten.  Er werd al een lid van een Albanese drugbende vermoord.
Freelance journalist Marc Ackein en zijn vriendin, hoofdinspecteur Sara Vits van de lokale recherche, gaan elk op hun eigen manier uit op onderzoek. Ze ontdekken dat een zekere ‘IJsbeer’ achter de moord zit. Het hek is helemaal van de dam als er nog meer leden van de  drugsbende worden vermoord. Wie is die IJsbeer? Wat is zijn doel? Wil hij regeren over de lokale cocaďnemarkt? Het uiteindelijke plan is echter veel gruwelijker…

Verschenen in oktober 2015
30 dagen
30 dagen front
Is verschenen bij
Eigenboekuitgeven.com
Een professor middeleeuwse geschiedenis wordt op gruwelijke wijze vermoord. Die moord stelt het team van hoofdinspecteur Frans De Nolf zwaar op de proef. Een zakenman vraagt aan journalist Marc Ackein om een doodsbedreiging te onderzoeken. Beide zaken blijken een verband met elkaar te hebben.
In een kat-en-muisspel onderzoeken Ackein en De Nolf elk op hun eigen manier de moordzaak, die uiteindelijk de aanvang blijkt te zijn van een hele reeks waanzinnige moorden in Gent. Is de lokale recherche niet opgewassen tegen een seriemoordenaar? Uiteindelijk leidt het onderzoek naar mensen die niet zijn wat ze lijken te zijn.

Auteur in gesprek met zijn personages in verband met dit boek
vind je HIER
Verschenen in oktober 2014
Het Pi-algoritme
PI
Is verschenen bij
Eigenboekuitgeven.com

De Gentse informaticaprofessor, Gert Coorevits, wordt vermist na het bijwonen van een symposium in Heidelberg. Een verdwijning in het buitenland is altijd een moeilijke zaak, zodat de familie journalist Marc Ackein inschakelt. Die ontdekt dat er vanuit Duitsland niet alleen belangstelling was voor de bijzondere expertise van de professor in verband met communicatieveiligheid, maar ook voor zijn obscure nevenpraktijken…

In zijn typische flashbackstijl weet Bert Bergs de lezer te boeien door geleidelijk de feiten te ontrafelen, die zich afspelen in een realistische cyberwereld waarin diverse grote mogendheden zich ook aan computerinbraken bezondigen. Maar hoe het met de professor is verlopen blijft een raadsel tot op het einde. Een ware pageturner.

Verschenen in december 2013
Cirkel Twaalf 

CT
Is verschenen bij
Eigenboekuitgeven.com

Dokter Steven Vyncke, zoon van professor en archeoloog Ghislain Vyncke, krijgt bij zijn consultaties bezoek van een Bulgaar, die hem komt melden dat zijn vader in Bulgarije niet verongelukt is, maar moedwillig werd vermoord. Hoe voelt Steven Vyncke zich als hij even later verneemt dat die Bulgaar op klaarlichte dag op straat dood- geschoten werd?  
Een intrigerende situatie waarbij de Bulgaarse maffia en in het bijzonder de organisatie "Cirkel Twaalf" een belangrijke criminele rol speelt. Freelance journalist, Marc Ackein, wordt erbij betrokken en onderzoekt op zijn eigenzinnige manier de moorden...
Een spannend verhaal, dat zich voornamelijk afspeelt in Gent, Ravadinovo en Sofia met het politiek woelige Bulgarije van 2013 als decor.   

Verschenen in mei 2013
  Het duivelse recept
HDR
Niet meer beschikbaar

Katrien krijgt het teddybeertje van haar zoontje Kevin toegestuurd. Wat begint als een vreemd, doch banaal voorval evolueert voor haar al gauw in een nachtmerrie. Zij is de dochter van Karel Van Den Heede, hoogleraar in de organische chemie aan de Universiteit Gent, die bijna twintig jaar eerder was omgekomen na een ongeval op de universiteit. Meteen blijkt dat alles draait rond een schriftje met notities van de professor dat men koste wat het kost wil bemachtigen.
Oorspronkelijk had alles te maken met een Libische professor, de Libische Geheime Dienst en een Egyptische professor, vriend van Karel Van Den Heede. Nadat een geheim dossier na al die jaren in de chaos van de Libische burgeroorlog het daglicht ziet, krijgt de zaak navolging in België met de hulp van een Libische zakenman. Hierbij worden Katrien en haar zoontje ernstig bedreigd. Freelance journalist, Marc Ackein, wordt erbij gehaald en zal uiteindelijk een duel uitvechten op leven en dood met de bende van de Libiër.
Een spannend verhaal dat zich in één ruk laat lezen.
Recensies: Boekensalon, Alibi

silh