Welkom


NET VERSCHENEN
Herwerkte uitgave van het eerste Marc Ackeinavontuur
DUIVELS RECEPT
Het moordend gevolg van een gevaarlijke ontdekkingKatrien Van Den Heede krijgt het teddybeertje van haar zoontje Kevin toegestuurd. Dit vreemde voorval evolueert al snel in een nachtmerrie. Iemand wil de notities van haar vader, koste wat het kost in handen krijgen.

Karel Van Den Heede was hoogleraar in de organische chemie aan de Gentse Universiteit en overleed twintig jaar geleden bij een explosie in zijn laboratorium. Was het een ongeval? Liggen een Libische professor, de Libische geheime dienst en een Egyptische hoogleraar, waarmee Karel bevriend was, aan de basis van het mysterie?

In de chaos van de Libische burgeroorlog komt een geheim dossier bovendrijven, waarin professor Van Den Heede een rol blijkt te spelen. De zaak wordt in BelgiŽ opgevolgd door een Libische zakenman, waardoor Katrien en haar zoontje worden bedreigd.

Freelance journalist Marc Ackein, die ter hulp geroepen werd om de bedreigingen te onderzoeken, gaat een duel op leven en dood aan met de bende van de LibiŽr.


Uitgeverij aquaZZ, ArnhemVERSCHENEN
Het vierde en laatste deel in de Marc Ackein - Sara Vits-reeks
UIT BALANS
chantage en moord in Gent

Een pre-coronablik op de dodelijke kanten van de samenleving


Op een drukke zaterdagmiddag worden twee moorden gepleegd in het centrum van Gent. Enkele dagen later valt een derde slachtoffer. Hoofdinspecteur Sara Vits en haar team moeten alle zeilen bijzetten. De zaak lijkt te draaien om een mysterieuze enveloppe die al de slachtoffers in hun bezit hadden.

Ondertussen gaat haar partner, journalist Marc Ackein op zoek naar de verdwenen zoon van zijn tandarts. Zijn speurtocht brengt hem naar een klooster in de buurt van Dinant. Zijn beide onderzoeken aan elkaar gelinkt?

Tijdens hun speurwerk stuiten ze op een extreemrechtse groepering. Heeft die iets te maken met de hele affaire?

De relatie tussen Sara en Marc komt in moeilijk vaarwater terecht wanneer ze beiden gechanteerd worden. Zullen ze toegeven aan de druk om de zaken te laten rusten?
Niets is wat het lijkt en alles raakt uit balans.


Uitgeverij aquaZZ, Arnhem

Onmiddelijk beschikbaar in  Standaard Boekhandel, Kouter Gent
Actie zolang de voorraad strekt 2 flesjes Leffe Blond bij aankoop van een boek van Bert Bergs
(dankzij Leffedrinker Marc Ackein)
Ook beschikbaar bij Fnac Veldstraat Gent - Dagbladhandel Sydney Zwijnaardsesteenweg 325 Gent
Te bestellen bij alle boekhandels of internetshops


E-BOEKEN


E-boekversies van 30 dagen, Coke in voorraad Kopiekat en Duivels recept
zijn o.a. te koop bij Uitgeverij aquaZZ.
   Wat men al schreef over Uit balans

Peter van Bavel (De Perfecte Buren): Dat alles maakt deze thriller tot een leesbelevenis van formaat. Niet alleen het verhaal maar het leven in algemene zin wordt beschreven. Dat is sfeer verhogend en uitermate realistisch en geloofwaardig. .

Cees van Rhienen (ThrillZone): Samenvattend is Uit balans een heerlijk leesbare misdaadroman die naast ‘het kwade’ een overvloed aan ‘het goede’ in zich heeft.

G. Swaenepoel (NBD Biblion):  Beide verhaallijnen raken langzaam verstrengeld wat de spanningsopbouw ten goede komt; de ontknoping is verrassend. De vlotte dialogen en goed uitgetekende karakters van hoofd- en nevenpersonages zijn een ander pluspunt.
 
Wat men schreef over Coke in voorraad

C. Vandenbroucke (NBD Biblion): Vlotte politieroman met verschillende vertelperspectieven, rake dialogen, twee knappe plots die naar elkaar toegroeien en hoofd- en nevenpersonages die goed beschreven zijn.

Piet Windhorst (Leeskost): De auteur hanteert een heldere, vlotte stijl. Er is voortdurend spanning en actie. Het wordt nooit saai we hebben te maken met een onverwacht einde.

Peter van Bavel (Hebban): De auteur heeft een vlotte pen en neemt je mee in wat al snel uitgroeit tot een pageturner. Maar Bergs biedt meer. Hij gebruikt mooie woorden en zinnen, die soms formeel ogen maar van grote schoonheid zijn.

Wat men schreef over 30 dagen

Marc De Pril (NBD Biblion): Topspanning, verhaal met diepgang en stijl.

Peter van Bavel (De Perfecte Buren):
Het verhaal loopt als een hogesnelheidstrein en dendert naar een meerkoppige draak die finale heet.


Wat men schreef over KOPIEKAT

Cees van Rhienen (ThrillZone, Lees.bol.com): Toon, kleur en originaliteit maken "KOPIEKAT" tot een waar leesgenot.

Job ter Steege (Leeskost): Wie gesteld is op het neersabelen van het kwaad in een kalme betoogtrant, zal deze misdaadroman met plezier lezen.

Moon Kager (Mustreads or not): Dit boek bevat alle ingrediŽnten voor veel leesplezier, een goed opgebouwde verhaallijn, de juiste karakters en de beeldende schrijfstijl.

Peter van Bavel (De Perfecte Buren): Zijn sterke observatievermogen maken het verhaal een feest om te lezen.

H.J.H. Hessels voor Biblion (Nl): Goede karaktertekening en aardige beschrijving van de couleur locale. Zeer leesbare ontspanningslectuur.

Wat is een thriller?
Volgens Van Dale is een thriller een verhaal, film of toneelstuk om bij de lezer of toeschouwer spanning op te roepen.
Laat ons toch maar even dieper ingaan op de definitie.
Volgens het Letterkundig Lexicon voor de Neerlandistiek (P.J. Verkruijsse et al.) is een thriller een tekst - doorgaans een prozatekst - waarvan de plot draait om een misdrijf waarvan de dreigende verwezenlijking de lezer in constante spanning houdt, mede omdat de lezer weet wie het slachtoffer ervan zal zijn. Het verschil met de detective- of politieroman berust op het feit dat daarin de misdaad die tot opheldering gebracht moet worden reeds heeft plaats gevonden, terwijl in de thriller het misdrijf nog moet plaats vinden en zowel de dader als het slachtoffer doorgaans bekend zijn. In feite zijn deze genres echter niet zo precies meer van elkaar te onderscheiden, omdat ook in de detectiveroman de eerste moord vaak de inleiding vormt tot volgende misdrijven. Het accent is daardoor steeds sterker op het element spanning komen te liggen.
Volgens Wikipedia is een thriller, naast de titel van het album dat Michael Jackson in 1982 heeft ingezongen, een spannend misdaadverhaal waarbij de klemtoon ligt op actie en gevaar. Het onderscheid met een whodunit ligt erin dat de schurk al vůůr de ontknoping bekend is. Het doel is de lezer of kijker voortdurend in spanning te houden. Een thriller kan een roman zijn, een film of een toneelstuk.