BOEKEN
PersonagesVerschijnt in mei 2019
bij
uitgeverij
aquaZZ

Nieuw
30 DAGEN
  Wraak en moord in Gent
Een professor middeleeuwse geschiedenis wordt op bloederige wijze vermoord. Het team van hoofdinspecteur Frans De Nolf wordt hierdoor zwaar op de proef gesteld.
Een zakenman wordt met de dood bedreigd en vraagt journalist Marc Ackein de zaak te onderzoeken. Is er een link met de vermoorde professor? Ackein en De Nolf gaan ieder op hun manier op onderzoek uit.
Wanneer Marc Ackein zijn jeugdvriendin Sara Vits tegen het lijf loopt, wordt alles nog ingewikkelder. Er volgen nog gruwelijk geŽnsceneerde moorden in Gent, waarbij de
moordenaar steeds driester te werk gaat.
Is de recherche opgewassen tegen de seriemoordenaar?
Kan Ackein de moord op de zakenman verhinderen?
Uiteindelijk leidt het onderzoek naar mensen die niet zijn wie ze lijken.


Volledig herwerkte editie van het eerder in eigen beheer uitgegeven 30 dagen - Waanzinnige moorden in Gent.

Verschenen in juni 2018
bij
uitgeverij
aquaZZ

KOPIEKAT
Fraude en moord in Gent
In de Vinderhoutse bossen wordt het naakte lichaam ontdekt van een blond meisje. Ze is gewurgd en vaginaal gemutileerd. Iets verderop ligt een doodgeschoten man in een greppel. Het wordt een hele klus voor hoofdinspecteur Sara Vits en haar team. Het vermoorde meisje is een universiteitsstudente die op kamers verblijft in Gent. Tijdens de speurtocht naar de moordenaar wordt een tweede meisje, eveneens een studente, op dezelfde manier vermoord. Op haar naakte lichaam vindt men een aanwijzing: KOPIEKAT.
Dan smijt Sara zich op een onopgeloste moord die vanonder het stof wordt werd gehaald.
Ondertussen is Marc Ackein, freelance journalist en partner van Sara, financieel gesjoemel op het spoor in een Gentse cement- en betonfabriek, eigendom van Gťrard Laporte. Met de hulp van een hooggeplaatste EU-ambtenaar zou hij miljoenen hebben opgestreken. Twee van Laportes kinderen hebben een lucratief baantje in het bedrijf.  De oudste zoon baat een nachtclub uit. Marc Ackein die per toeval in dat etablissement verzeilt, komt daar iets te weten over de eerste moord. Fraude- en moordonderzoek doorkruisen elkaar. Uiteindelijk komt de hele familie Laporte in het vizier. Wie deed wat?


Waarderingen: Hebban: 3,50/5  -  Goodreads: 4,00/5


Verschenen in september 2016
bij
Eigenboekuitgeven.com
Coke in voorraad
Een drugsoorlog in Gent of is het meer?
De Belg Alex Dupuis smokkelt drugs vanuit Gran Canaria. Zijn jacht met een grote lading cocaÔne aan boord wordt gestolen. Wanneer hij ontdekt dat zijn vriendin Dalva daarbij betrokken is, vermoordt hij haar. Omdat hij ook twee acolieten van de lokale maffia heeft neergelegd, vlucht hij naar BelgiŽ. In Gent tracht hij zijn zaakjes verder te zetten met de hulp van Ad de Graaf, een lokale drugbaron. Maar daar is een ware drugsoorlog losgebarsten.  Er werd al een lid van een Albanese drugbende vermoord.
Freelance journalist Marc Ackein en zijn vriendin, hoofdinspecteur Sara Vits van de lokale recherche, gaan elk op hun eigen manier uit op onderzoek. Ze ontdekken dat een zekere ‘IJsbeer’ achter de moord zit. Het hek is helemaal van de dam als er nog meer leden van de  drugsbende worden vermoord. Wie is die IJsbeer? Wat is zijn doel? Wil hij regeren over de lokale cocaÔnemarkt? Het uiteindelijke plan is echter veel gruwelijker…

Waarderingen:  Hebban: 3,50/5  -  Goodreads: 3,33/5


Verschenen in october 2015
bij
Eigenboekuitgeven.com
NIET MEER BESCHIKBAAR
30 dagen
Waanzinnige moorden in Gent
Een professor middeleeuwse geschiedenis wordt op gruwelijke wijze vermoord. Die moord stelt het team van hoofdinspecteur Frans De Nolf zwaar op de proef. Een zakenman vraagt aan journalist Marc Ackein om een doodsbedreiging te onderzoeken. Beide zaken blijken een verband met elkaar te hebben.
In een kat-en-muisspel onderzoeken Ackein en De Nolf elk op hun eigen manier de moordzaak, die uiteindelijk de aanvang blijkt te zijn van een hele reeks waanzinnige moorden in Gent. Is de lokale recherche niet opgewassen tegen een seriemoordenaar? Uiteindelijk leidt het onderzoek naar mensen die niet zijn wat ze lijken te zijn.


Waarderingen: Hebban: 4,00/5  -  Goodreads: 4,40/5


Verschenen in october 2014
Het Pi-algoritme
De Gentse informaticaprofessor, Gert Coorevits, wordt vermist na het bijwonen van een symposium in Heidelberg. Een verdwijning in het buitenland is altijd een moeilijke zaak, zodat de familie journalist Marc Ackein inschakelt. Die ontdekt dat er vanuit Duitsland niet alleen belangstelling was voor de bijzondere expertise van de professor in verband met communicatieveiligheid, maar ook voor zijn obscure nevenpraktijken…

In zijn typische flashbackstijl weet Bert Bergs de lezer te boeien door geleidelijk de feiten te ontrafelen, die zich afspelen in een realistische cyberwereld waarin diverse grote mogendheden zich ook aan computerinbraken bezondigen. Maar hoe het met de professor is verlopen blijft een raadsel tot op het einde. Een ware pageturner.


Waarderingen: Hebban: 3,50/5  -  Goodreads: 3,25/5
Verschenen in october 2013

Cirkel Twaalf

Dokter Steven Vyncke, zoon van professor en archeoloog Ghislain Vyncke, krijgt bij zijn consultaties bezoek van een Bulgaar, die hem komt melden dat zijn vader in Bulgarije niet verongelukt is, maar moedwillig werd vermoord. Hoe voelt Steven Vyncke zich als hij even later verneemt dat die Bulgaar op klaarlichte dag op straat dood- geschoten werd? 
Een intrigerende situatie waarbij de Bulgaarse maffia en in het bijzonder de organisatie "Cirkel Twaalf" een belangrijke criminele rol speelt. Freelance journalist, Marc Ackein, wordt erbij betrokken en onderzoekt op zijn eigenzinnige manier de moorden...
Een spannend verhaal, dat zich voornamelijk afspeelt in Gent, Ravadinovo en Sofia met het politiek woelige Bulgarije van 2013 als decor.  


Waarderingen: Hebban: 3,00/5  -  Goodreads: 3,00/5

Verschenen in mei 2013
bij Bola Editions
NIET MEER BESCHIKBAAR
Het duivelse recept
Katrien krijgt het teddybeertje van haar zoontje Kevin toegestuurd. Wat begint als een vreemd, doch banaal voorval evolueert voor haar al gauw in een nachtmerrie. Zij is de dochter van Karel Van Den Heede, hoogleraar in de organische chemie aan de Universiteit Gent, die bijna twintig jaar eerder was omgekomen na een ongeval op de universiteit. Meteen blijkt dat alles draait rond een schriftje met notities van de professor dat men koste wat het kost wil bemachtigen.
Oorspronkelijk had alles te maken met een Libische professor, de Libische Geheime Dienst en een Egyptische professor, vriend van Karel Van Den Heede. Nadat een geheim dossier na al die jaren in de chaos van de Libische burgeroorlog het daglicht ziet, krijgt de zaak navolging in BelgiŽ met de hulp van een Libische zakenman. Hierbij worden Katrien en haar zoontje ernstig bedreigd. Freelance journalist, Marc Ackein, wordt erbij gehaald en zal uiteindelijk een duel uitvechten op leven en dood met de bende van de LibiŽr.
Een spannend verhaal dat zich in ťťn ruk laat lezen.


Waarderingen: Hebban: 3,50/5 
I