Welkom


Laatste nieuwtjes:E-boekversie van UIT BALANS is verschenen.


                                  --o--NET VERSCHENEN
Herwerkte uitgave van het derde Marc Ackeinavontuur
PI-ALGORITME
Het sluimerend gevaar van cyberterrorisme

In tijden waarin grote mogendheden zich bezondigen aan computerinbraken, wordt de Gentse informaticaprofessor, Gert Coorevits, uitgenodigd op een Europese bijeenkomst van experten in cyberveiligheid in Heidelberg. Nog voor het einde van het symposium, verdwijnt de professor spoorloos.

Omdat het onderzoek op een dood spoor lijkt te zitten, schakelt de familie journalist Marc Ackein in om de zaak ter plaatse te onderzoeken. Hij ontdekt dat er vanuit Duitsland niet alleen belangstelling was voor de uitzonderlijke expertise van de professor, maar ook voor zijn obscure nevenpraktijken …

Uitgeverij aquaZZ, ArnhemVERSCHENEN IN APRIL 2021
Herwerkte uitgave van het eerste Marc Ackeinavontuur
DUIVELS RECEPT
Het moordend gevolg van een gevaarlijke ontdekkingKatrien Van Den Heede krijgt het teddybeertje van haar zoontje Kevin toegestuurd. Dit vreemde voorval evolueert al snel in een nachtmerrie. Iemand wil de notities van haar vader, koste wat het kost in handen krijgen.

Karel Van Den Heede was hoogleraar in de organische chemie aan de Gentse Universiteit en overleed twintig jaar geleden bij een explosie in zijn laboratorium. Was het een ongeval? Liggen een Libische professor, de Libische geheime dienst en een Egyptische hoogleraar, waarmee Karel bevriend was, aan de basis van het mysterie?

In de chaos van de Libische burgeroorlog komt een geheim dossier bovendrijven, waarin professor Van Den Heede een rol blijkt te spelen. De zaak wordt in BelgiŽ opgevolgd door een Libische zakenman, waardoor Katrien en haar zoontje worden bedreigd.

Freelance journalist Marc Ackein, die ter hulp geroepen werd om de bedreigingen te onderzoeken, gaat een duel op leven en dood aan met de bende van de LibiŽr.


Uitgeverij aquaZZ, Arnhem
Onmiddelijk beschikbaar in  Standaard Boekhandel, Kouter GentNA DE GENTSE FLIKKEN
DE ECHTE GENTSE THRILLERS30 dagen over gruwelijk geŽnsceneerde moorden op de leden van een Gentse groep katholieke fanatiekelingen.

Coke in voorraad over de moorden op de leden van een Albanese drugsbende met onverwachte wending.

Kopiekat over een zaakvoerder van een cement- en betonfabriek die sjoemelt met uitstootrechten, terwijl zijn kinderen eveneens geen doetjes zijn.

Uit balans over het conservatieve rechtse gedachtengoed dat uitmondt in moordend geweld..

E-BOEKEN

E-boekversies van 30 dagen, Coke in voorraad, Kopiekat, Uit balans,
Duivels recept en Pi-algoritme zijn o.a. te koop bij Uitgeverij aquaZZ.
 
  
 
Marc Ackein & Sara Vitsreeks

 
Marc Ackeinreeks


Wat is een thriller?
Volgens Van Dale is een thriller een verhaal, film of toneelstuk om bij de lezer of toeschouwer spanning op te roepen.
Laat ons toch maar even dieper ingaan op de definitie.
Volgens het Letterkundig Lexicon voor de Neerlandistiek (P.J. Verkruijsse et al.) is een thriller een tekst - doorgaans een prozatekst - waarvan de plot draait om een misdrijf waarvan de dreigende verwezenlijking de lezer in constante spanning houdt, mede omdat de lezer weet wie het slachtoffer ervan zal zijn. Het verschil met de detective- of politieroman berust op het feit dat daarin de misdaad die tot opheldering gebracht moet worden reeds heeft plaats gevonden, terwijl in de thriller het misdrijf nog moet plaats vinden en zowel de dader als het slachtoffer doorgaans bekend zijn. In feite zijn deze genres echter niet zo precies meer van elkaar te onderscheiden, omdat ook in de detectiveroman de eerste moord vaak de inleiding vormt tot volgende misdrijven. Het accent is daardoor steeds sterker op het element spanning komen te liggen.
Volgens Wikipedia is een thriller, naast de titel van het album dat Michael Jackson in 1982 heeft ingezongen, een spannend misdaadverhaal waarbij de klemtoon ligt op actie en gevaar. Het onderscheid met een whodunit ligt erin dat de schurk al vůůr de ontknoping bekend is. Het doel is de lezer of kijker voortdurend in spanning te houden. Een thriller kan een roman zijn, een film of een toneelstuk.