Welkom


VERWACHT IN SEPTEMBER
CONCERTO  MORTALE
Tweede misdaadroman met rechercheur Niels Verdeng
Een voorsmaakje? Lees het bij Boekencast

----o----
LAATSTE BOEK
ONVOORZIENE OMWEG
Een verloren flik komt terecht in een web van intriges
 

Wanneer Niels Verdeng – wegens vermeende samenwerking met de maffia – uit het Gentse politiekorps wordt gezet, probeert hij onder het mom van onderzoeksjournalistiek aan de bak te komen als privédetective. Een onbekende vrouw schakelt hem in om te achterhalen wie en waarom iemand haar volgt. Zijn speurtocht brengt hem naar een domoticabedrijf. Wat hij daar ontdekt maakt het raadsel alleen maar groter.
Niels infiltreert bij een bende die niet terugdeinst voor moord. Na een onaangename ontmoeting met een drugsbaron, escaleert de zaak volledig. Geld en macht blijken eens te meer de drijfveren voor diefstal en moord.

Uitgeverij aquaZZ, Arnhem

Rechtstreeks  verkrijgbaar bij Standaard Boekhandel, Kouter 31, Gent en bij FNAC, Veldtsraat 47B, Gent
.
Voor de rest in alle andere bookhandels te bestellen.

Nu ook als e-boek verkrijgbaar    NA DE GENTSE FLIKKEN
DE ECHTE GENTSE THRILLERS30 dagen over gruwelijk geënsceneerde moorden op de leden van een Gentse groep katholieke fanatiekelingen.

Coke in voorraad over de moorden op de leden van een Albanese drugsbende met onverwachte wending.

Kopiekat over een zaakvoerder van een cement- en betonfabriek die sjoemelt met uitstootrechten, terwijl zijn kinderen eveneens geen doetjes zijn.

Uit balans over het conservatieve rechtse gedachtengoed dat uitmondt in moordend geweld..

E-BOEKEN

E-boekversies van 30 dagen, Coke in voorraad, Kopiekat, Uit balans,
Duivels recept en Pi-algoritme zijn o.a. te koop bij Uitgeverij aquaZZ.
 
  
 
Marc Ackein & Sara Vitsreeks

            
                        Marc Ackeinreeks                           Niels Verdengreeks     


Wat is een thriller?
Volgens Van Dale is een thriller een verhaal, film of toneelstuk om bij de lezer of toeschouwer spanning op te roepen.
Laat ons toch maar even dieper ingaan op de definitie.
Volgens het Letterkundig Lexicon voor de Neerlandistiek (P.J. Verkruijsse et al.) is een thriller een tekst - doorgaans een prozatekst - waarvan de plot draait om een misdrijf waarvan de dreigende verwezenlijking de lezer in constante spanning houdt, mede omdat de lezer weet wie het slachtoffer ervan zal zijn. Het verschil met de detective- of politieroman berust op het feit dat daarin de misdaad die tot opheldering gebracht moet worden reeds heeft plaats gevonden, terwijl in de thriller het misdrijf nog moet plaats vinden en zowel de dader als het slachtoffer doorgaans bekend zijn. In feite zijn deze genres echter niet zo precies meer van elkaar te onderscheiden, omdat ook in de detectiveroman de eerste moord vaak de inleiding vormt tot volgende misdrijven. Het accent is daardoor steeds sterker op het element spanning komen te liggen.
Volgens Wikipedia is een thriller, naast de titel van het album dat Michael Jackson in 1982 heeft ingezongen, een spannend misdaadverhaal waarbij de klemtoon ligt op actie en gevaar. Het onderscheid met een whodunit ligt erin dat de schurk al vóór de ontknoping bekend is. Het doel is de lezer of kijker voortdurend in spanning te houden. Een thriller kan een roman zijn, een film of een toneelstuk.