BOEKEN
Personages


Verschenen in september 2021
bij
uitgeverij
aquaZZ
PI-ALGORITME

In tijden waarin grote mogendheden zich bezondigen aan computerinbraken, wordt de Gentse informaticaprofessor, Gert Coorevits, uitgenodigd op een Europese bijeenkomst van experten in cyberveiligheid in Heidelberg. Nog voor het einde van het symposium, verdwijnt de professor spoorloos.
Omdat het onderzoek op een dood spoor lijkt te zitten, schakelt de familie journalist Marc Ackein in om de zaak ter plaatse te onderzoeken. Hij ontdekt dat er vanuit Duitsland niet alleen belangstelling was voor de uitzonderlijke expertise van de professor, maar ook voor zijn obscure nevenpraktijken …Herwerkte editie van het eerder in eigen beheer uitgegeven Het Pi-algoritme..


Verschenen in april 2021
bij
uitgeverij
aquaZZ
DUIVELS RECEPT

Katrien Van Den Heede krijgt het teddybeertje van haar zoontje Kevin toegestuurd. Dit vreemde voorval evolueert al snel in een nachtmerrie. Iemand wil de notities van haar vader, koste wat het kost in handen krijgen.

Karel Van Den Heede was hoogleraar in de organische chemie aan de Gentse Universiteit en overleed twintig jaar geleden bij een explosie in zijn laboratorium. Was het een ongeval? Liggen een Libische professor, de Libische geheime dienst en een Egyptische hoogleraar, waarmee Karel bevriend was, aan de basis van het mysterie?

In de chaos van de Libische burgeroorlog komt een geheim dossier bovendrijven, waarin professor Van Den Heede een rol blijkt te spelen. De zaak wordt in BelgiŽ opgevolgd door een Libische zakenman, waardoor Katrien en haar zoontje worden bedreigd.

Freelance journalist Marc Ackein, die ter hulp geroepen werd om de bedreigingen te onderzoeken, gaat een duel op leven en dood aan met de bende van de LibiŽr.

.
Herwerkte editie van het eerder bij Bola Editions uitgegeven Het duivelse recept.Verschenen in oktober 2020
bij
uitgeverij
aquaZZ

UIT BALANS
Chantage en moord in Gent

Op een drukke zaterdagmiddag worden twee moorden gepleegd in het centrum van Gent. Enkele dagen later valt een derde slachtoffer. Hoofdinspecteur Sara Vits en haar team moeten alle zeilen bijzetten. De zaak lijkt te draaien om een mysterieuze enveloppe die al de slachtoffers in hun bezit hadden.

Ondertussen gaat haar partner, journalist Marc Ackein op zoek naar de verdwenen zoon van zijn tandarts. Zijn speurtocht brengt hem naar een klooster in de buurt van Dinant. Zijn beide onderzoeken aan elkaar gelinkt?

Tijdens hun speurwerk stuiten ze op een extreemrechtse groepering. Heeft die iets te maken met de hele affaire?

De relatie tussen Sara en Marc komt in moeilijk vaarwater terecht wanneer ze beiden gechanteerd worden. Zullen ze toegeven aan de druk om de zaken te laten rusten?
Niets is wat het lijkt en alles raakt uit balans.
Verschenen in maart 2020
bij
uitgeverij
aquaZZ
COKE IN VOORRAAD
  Drugs en moord in Gent

De Belg Alex Dupuis smokkelt drugs vanuit Gran Canaria. Zijn jacht met een grote lading cocaÔne aan boord wordt gestolen. Wanneer hij ontdekt dat zijn vriendin daarbij betrokken is, vermoordt hij haar. Omdat hij ook twee acolieten van de lokale maffia heeft neergelegd, vlucht hij naar BelgiŽ. In Gent tracht hij zijn zaakjes voort te zetten met de hulp van Ad de Graaf, een lokale drugbaron. Maar daar is een ware drugsoorlog losgebarsten.  Er werd al een lid van een Albanese drugbende vermoord.

Freelance journalist Marc Ackein en zijn vriendin, hoofdinspecteur van de lokale recherche, Sara Vits gaan elk op hun eigen onderzoek uit. Ze ontdekken dat een zekere ‘IJsbeer’ achter de moord zit. Het hek is helemaal van de dam als nog meer leden van de  drugbende worden vermoord. Wie is die IJsbeer? Wat is zijn doel? Wil hij regeren over de lokale cocaÔnemarkt? Het uiteindelijke plan is echter veel gruwelijker …

Herwerkte editie van het eerder in eigen beheer uitgegeven Coke in voorraad - Een drugsoorlog in Gent of is het meer


Verschenen in mei 2019
bij
uitgeverij
aquaZZ

30 DAGEN
  Wraak en moord in Gent
Een professor middeleeuwse geschiedenis wordt op bloederige wijze vermoord. Het team van hoofdinspecteur Frans De Nolf wordt hierdoor zwaar op de proef gesteld.
Een zakenman wordt met de dood bedreigd en vraagt journalist Marc Ackein de zaak te onderzoeken. Is er een link met de vermoorde professor? Ackein en De Nolf gaan ieder op hun manier op onderzoek uit.
Wanneer Marc Ackein zijn jeugdvriendin Sara Vits tegen het lijf loopt, wordt alles nog ingewikkelder. Er volgen nog gruwelijk geŽnsceneerde moorden in Gent, waarbij de
moordenaar steeds driester te werk gaat.
Is de recherche opgewassen tegen de seriemoordenaar?
Kan Ackein de moord op de zakenman verhinderen?
Uiteindelijk leidt het onderzoek naar mensen die niet zijn wie ze lijken.


Volledig herwerkte editie van het eerder in eigen beheer uitgegeven 30 dagen - Waanzinnige moorden in Gent.

Waarderingen: Hebban: 4.00/5  -  Goodreads: 4,50/5Verschenen in juni 2018
bij
uitgeverij
aquaZZ

KOPIEKAT
Fraude en moord in Gent
In de Vinderhoutse bossen wordt het naakte lichaam ontdekt van een blond meisje. Ze is gewurgd en vaginaal gemutileerd. Iets verderop ligt een doodgeschoten man in een greppel. Het wordt een hele klus voor hoofdinspecteur Sara Vits en haar team. Het vermoorde meisje is een universiteitsstudente die op kamers verblijft in Gent. Tijdens de speurtocht naar de moordenaar wordt een tweede meisje, eveneens een studente, op dezelfde manier vermoord. Op haar naakte lichaam vindt men een aanwijzing: KOPIEKAT.
Dan smijt Sara zich op een onopgeloste moord die vanonder het stof wordt werd gehaald.
Ondertussen is Marc Ackein, freelance journalist en partner van Sara, financieel gesjoemel op het spoor in een Gentse cement- en betonfabriek, eigendom van Gťrard Laporte. Met de hulp van een hooggeplaatste EU-ambtenaar zou hij miljoenen hebben opgestreken. Twee van Laportes kinderen hebben een lucratief baantje in het bedrijf.  De oudste zoon baat een nachtclub uit. Marc Ackein die per toeval in dat etablissement verzeilt, komt daar iets te weten over de eerste moord. Fraude- en moordonderzoek doorkruisen elkaar. Uiteindelijk komt de hele familie Laporte in het vizier. Wie deed wat?


Waarderingen: Hebban: 3,25/5  -  Goodreads: 4,00/5
Verschenen in october 2013

Cirkel Twaalf

Dokter Steven Vyncke, zoon van professor en archeoloog Ghislain Vyncke, krijgt bij zijn consultaties bezoek van een Bulgaar, die hem komt melden dat zijn vader in Bulgarije niet verongelukt is, maar moedwillig werd vermoord. Hoe voelt Steven Vyncke zich als hij even later verneemt dat die Bulgaar op klaarlichte dag op straat dood- geschoten werd? 
Een intrigerende situatie waarbij de Bulgaarse maffia en in het bijzonder de organisatie "Cirkel Twaalf" een belangrijke criminele rol speelt. Freelance journalist, Marc Ackein, wordt erbij betrokken en onderzoekt op zijn eigenzinnige manier de moorden...
Een spannend verhaal, dat zich voornamelijk afspeelt in Gent, Ravadinovo en Sofia met het politiek woelige Bulgarije van 2013 als decor.  


Waarderingen: Hebban: 3,00/5  -  Goodreads: 3,00/5
NIET MEER BESCHIKBAAR


   


I