RECENSIES

Wat men schreef over Onvoorziene omweg

Cees van Rhienen (Hebban): Bergs weet zijn thuisbasis Gent daarin goed voor het voetlicht te brengen en met relatief weinig personages lukt het hem uitstekend een aantrekkelijk verhaal op papier te brengen (****).
Recensie.


Guy Doms (Hebban): De schrijver weet perfect hoe hij sfeer moet scheppen; zijn thuisstad Gent als centrale locatie zet hij knap neer. Nooit zakt het verhaal echt in; de actiescŤnes en de verwikkelingen volgen elkaar in een mooi tempo op. Het zet je aan om verder te blijven lezen; intussen neemt je nieuwsgierigheid toe of het recht wel degelijk gaat zegevieren. ‘Onvoorziene omweg’ is een oldskool en kostelijke misdaadroman (****).
Recensie

Moon Kager (Mustreads or not): Bergs zijn beste misdaadroman, snel, vol actie en heerlijk leesvoer, deze wil je niet missen.(****Ĺ)
Recensie

Peter van Bavel (Boeken-cast): Met dit boek heeft Bert Bergs zichzelf opnieuw uitgevonden en is hij een verbeterde versie van zichzelf geworden. Het afscheid van zijn vaste personages Marc Ackein en Sara Vits heeft hem via een wellicht onvoorziene omweg op een nieuwe koers en goed geplaveide weg gebracht. (****)
Recensie

Wat men schreef over Pi-algoritme

Moon Kager (Mustreads or not): Voor de fans van een lekkere misdaadthriller is dit zeker een aanrader, zeker wanneer er ook een voorliefde is voor criminaliteit en machtsverhoudingen. Bert Bergs heeft al deze ingrediŽnten samengebracht in PI-Algoritme.:
Recensie

G. Swaenepoel (NBD Biblion): Pluspunt: in deze editie is de chronologie wťl duidelijk aangegeven. Een spannende plot, boeiende personages en vlotte dialogen. Minder overtuigend is de afwikkeling van het verhaal.

Wat men zei over
Uit balans

Roland Bergeys en Leentje De Coninck ' ('Op het spoor' - Boekenfoyer op Eclips tv).Bert Bergs schrijft met oog voor detail en empathie voor zijn personages.
Uitzending

Wat men schreef over Uit balans

Peter van Bavel (De Perfecte Buren): Dat alles maakt deze thriller tot een leesbelevenis van formaat. Niet alleen het verhaal maar het leven in algemene zin wordt beschreven. Dat is sfeer verhogend en uitermate realistisch en geloofwaardig. (****)
Recensie

Marinus van de Velde (ThrillZone): Samenvattend is Uit balans een heerlijk leesbare misdaadroman die naast ‘het kwade’ een overvloed aan ‘het goede’ in zich heeft.(****)
Recensie

G. Swaenepoel (NBD Biblion):  Beide verhaallijnen raken langzaam verstrengeld wat de spanningsopbouw ten goede komt; de ontknoping is verrassend. De vlotte dialogen en goed uitgetekende karakters van hoofd- en nevenpersonages zijn een ander pluspunt.
Recensie
 
Wat men schreef over Coke in voorraad

C. Vandenbroucke (NBD Biblion): Vlotte politieroman met verschillende vertelperspectieven, rake dialogen, twee knappe plots die naar elkaar toegroeien en hoofd- en nevenpersonages die goed beschreven zijn.
Recensie

Piet Windhorst (Leeskost): De auteur hanteert een heldere, vlotte stijl. Er is voortdurend spanning en actie. Het wordt nooit saai we hebben te maken met een onverwacht einde.
Recensie

Peter van Bavel (Hebban): De auteur heeft een vlotte pen en neemt je mee in wat al snel uitgroeit tot een pageturner. Maar Bergs biedt meer. Hij gebruikt mooie woorden en zinnen, die soms formeel ogen maar van grote schoonheid zijn.(****)
Recensie


Wat men schreef over 30 dagen

Marc De Pril (NBD Biblion): Topspanning, verhaal met diepgang en stijl.
Recensie

Peter van Bavel (De Perfecte Buren): Het verhaal loopt als een hogesnelheidstrein en dendert naar een meerkoppige draak die finale heet. (****)
Recensie


Wat men schreef over KOPIEKAT

Marinus van de Velde (ThrillZone, Lees.bol.com): Slimheid en raffinement zijn ingrediŽnten die Bergs nauwkeurig en in de juiste hoeveelheid doseert, waardoor de aandacht van lezers geen moment verslapt. Voeg daar de Vlaamse humor bij die, zij het vluchtig en juist geproportioneerd ook van de partij is, en Kopiekat is een genot om te lezen.
Recensie

Job ter Steege (Leeskost): Wie gesteld is op het neersabelen van het kwaad in een kalme betoogtrant, zal deze misdaadroman met plezier lezen.
Recensie

Moon Kager (Mustreads or not, Hebban): Coke in Voorraad is een heerlijk boek om te lezen met een goed verhaal, mooi opgebouwde spanning en gaande weg het verhaal weet je als lezer echt niet meer wie te vertrouwen. (****)
Recensie

Peter van Bavel (De Perfecte Buren): Zijn sterke observatievermogen maken het verhaal een feest om te lezen.(***)
Recensie

H.J.H. Hessels voor Biblion (Nl): Goede karaktertekening en aardige beschrijving van de couleur locale. Zeer leesbare ontspanningslectuur.
Recensie